Wastewater Services
Afvalwaterzuivering op Chemelot.
De IAZI.
Circle Infra Partners beheert de Integrale Afvalwater Zuiveringsinstallatie op Chemelot, bekend als de ‘IAZI’. Deze biologische zuiveringsinstallatie behandelt het proceswater van ruim 60 verschillende fabrieken op Chemelot. Daarnaast zuivert de IAZI ook het rioolwater afkomstig van de gebouwen op het terrein, evenals regenwater en koelwater. Door middel van biomassa (bacteriën) wordt het afvalwater in een complex biologisch proces gezuiverd. Na de zuivering wordt het gezuiverde water, ook wel het effluent genoemd, veilig geloosd op de Ur, een rivier die in verbinding staat met de Maas. Dit proces wordt nauwlettend gemonitord om te garanderen dat het water dat in het milieu terechtkomt, voldoet aan alle milieunormen en bijdraagt aan de bescherming van onze waterbronnen.
Waterkwaliteit voor mens en milieu.
Al meer dan 40 jaar zetten wij ons in voor schoon oppervlaktewater en een goede waterkwaliteit voor mens en milieu. De IAZI is van vitaal belang voor de Chemelot site. Het afvalwater kan een breed scala aan verontreinigingen bevatten, in microgram per liter of lagere concentraties. Als beheerder van de overkoepelende watervergunning Chemelot, dragen wij de verantwoordelijkheid om aan alle vergunningsvoorwaarden te voldoen en binnen de vastgestelde normen te opereren, met grote zorgvuldigheid en iedere dag opnieuw. We houden ook de ecologische effecten op het Natura 2000-gebied Grensmaas nauwlettend in de gaten.
De biologische zuivering in de IAZI heeft een state-of-the-art verwijderingsrendement en wordt beschouwd als de ‘best beschikbare technologie’ voor de zuivering van proceswater. Het rioolnetwerk en de IAZI worden continu gemonitord met in-line analyse-instrumenten en een bio-monitor, om de kwaliteit en hoeveelheid effluent te waarborgen. Bij incidenten, calamiteiten of extreme weersomstandigheden wordt proceswater opgeslagen in tijdelijke bassins om mogelijke verstoringen in de bedrijfsvoering van de IAZI te voorkomen.
Voorloper in waterzuivering en vergunning.
Toekomstbestendig watermanagement
op Chemelot krijgt vorm.
De transitie naar duurzame energie en groene grondstoffen kan niet los worden gezien van een duurzame aanpak van industrieel watergebruik. Daarom staat ook de watertransitie hoog op de agenda. Zo inventariseren we diverse opties voor het reduceren van het watergebruik en de emissies naar het oppervlaktewater, rekening houdend met de strengere regels rondom watervergunningen en ingrijpende procesveranderingen die er op de site zullen plaatsvinden als gevolg van verduurzamingsstappen.
Het laatste nieuws en updates.
Circle Infra Partners in gesprek over gezond water
‘Gezond water. Niet vanzelfsprekend’ belicht de toenemende urgentie van zoetwaterproblematiek in Nederland. Dit boek, met bijdragen van diverse experts, waaronder Circle Infra Partners, biedt waardevolle inzichten en oplossingen voor het behoud van waterkwaliteit.
OASE-project voor duurzaam watermanagement op Chemelot van start
Circle Infra Partners heeft het OASE-project gestart, met nieuwe opvangbassins en aanvullende zuivering van proceswater. Zo blijven we voorop lopen door te zorgen voor een schone en efficiënte verwerking van het water van de site.
Circle Infra Partners tevreden met uitspraak rechtbank
Circle Wastewater Services B.V. (Circle) is als vergunninghouder tevreden met de recente uitspraak van rechtbank Limburg in verband met de rechtszaak tegen besluiten van het Waterschap Limburg.
OASE-project voor duurzaam waterbeheer op Chemelot
Circle Infra Partners en BLM Industrial Contracting tekenen overeenkomst voor lancering OASE-project voor duurzaam waterbeheer op Chemelot.
Circle Infra Partners concretiseert visie met realisatie project in Port of Chemelot
Als eigenaar van de infrastructurele assets speelt Circle Infra Partners een leidende rol met projecten afgestemd op de behoeften van de bedrijven op Chemelot.
Circle Infra Partners publiceert rapport over microplastics in streven naar verduurzaming watersysteem
Dit rapport laat zien welke inspanningen er nu al worden gedaan op het gebied van duurzaamheid en het tegengaan van microplastics in afvalwater.
Klaar om samen te werken?
Partnerschap vormt de kern van Circle Infra Partners. Door samen te werken, benutten we synergieën die leiden tot nieuwe kansen, innovaties en groei.