OASE-project voor duurzaam waterbeheer op Chemelot

Circle Infra Partners en BLM Industrial Contracting tekenen overeenkomst voor lancering OASE-project voor duurzaam waterbeheer op Chemelot.

Circle Infra Partners kondigt, in samenwerking met projectpartners BLM Industrial Contracting en RHDHV, met trots de kick-off aan van het OASE-project. Met deze ambitieuze miljoeneninvestering wordt een belangrijke stap gezet naar duurzaam waterbeheer op de Chemelot site. Tijdens de ceremonie werd de definitieve investeringsbeslissing gevierd en de gezamenlijke inzet voor veiligheid, innovatie en milieubeheer getoond.

OASE-project

Het OASE-project is een belangrijk project gericht op de vernieuwing en verbetering van de waterinfrastructuur op Chemelot. Doelstellingen zijn onder meer de scheiding en geavanceerde voorbehandeling van proceswater voordat het naar de IAZI (integrale afvalwaterzuiveringsinstallatie) gaat, duurzame naleving van milieuregels en vermindering van overlast door over te stappen van open naar gesloten opslagsystemen. Deze investering onderstreept de rol van Circle Infra Partners als een belangrijke partner in de duurzame transformatie van de Chemelot site.

Het project zorgt ervoor dat het waterbeheer op Chemelot voldoet aan strenge milieunormen en verhoogt de compliance van bestaande installaties door regenwater en proceswater te scheiden. Geavanceerde technologieën zorgen voor aanzienlijke verbeteringen in de voorbehandeling van water, wat zorgt voor betere verwijdering van slib en microplastics. Er worden twee nieuwe, gesloten procestanks en een nieuwe, zeer effectieve bezinkinstallatie gebouwd.

“Het OASE-project toont het commitment van Circle Infra Partners en Chemelot om te streven naar verdere verduurzaming van watermanagement in de procesindustrie, waarbij betere zuiveringsprocessen zorgen voor een schonere omgeving. We zijn er trots op dit initiatief te leiden, dat in lijn is met onze inzet voor veiligheid, innovatie en milieubeheer.”

Christian Widdershoven, CEO Circle Infra Partners

“Ook deze samenwerking met Circle Infra Partners aan het OASE-project benadrukt onze gedeelde toewijding aan het voortdurend verbeteren en verduurzamen van de infrastructuur op Chemelot. Met onze 35 jaar aan site-kennis en -ervaring gecombineerd met ons vakmanschap ondersteunen wij met dit project, samen met Circle Infra Partners en RHDHV, Chemelot met haar transitie naar de meest toonaangevende, klimaatneutrale en emissieloze ‘circulaire chemiesite’ van Europa. En daar zijn we nu al trots op!”

Jorg Huijskens, directeur BLM Industrial Contracting

Projectpartners Circle Infra Partners, BLM Industrial Contracting en RHDHV hebben bij dit project kennis en expertise gebundeld en staan voor de beste oplossing, zowel op technisch als economisch vlak. Veiligheid staat in alle activiteiten voorop. De officiële ondertekeningsceremonie in juli 2024 markeert het begin van de uitvoeringsfase van het meerjarenproject, dat in meerdere fases zal worden uitgevoerd met resultaten in de periode 2025 tot 2027.

Voor meer informatie, bezoek onze website www.circleinfrapartners.nl, waar u vanaf dit najaar de voortgang van het OASE-project kunt volgen en op de hoogte kunt blijven van ons laatste nieuws en andere projecten.

Over Circle Infra Partners
Circle Infra Partners is een toonaangevend infrastructuurbedrijf dat zich richt op duurzame ontwikkeling en innovatie. Met een sterke focus op veiligheid, naleving en milieubescherming levert Circle Infra Partners state-of-the-art infrastructurele oplossingen die voldoen aan de veranderende behoeften van klanten in de chemische industrie.

Over BLM Industrial Contracting
BLM Industrial Contracting is een Euregionaal opererende totaal-aanbieder op het gebied van advies, ontwerp, realisatie en asset(value)management van industriebouw en infrastructurele projecten. Met oog voor de balans tussen veiligheid, kwaliteit enerzijds en operational excellence en duurzaamheid anderzijds, werkt BLM Industrial Contracting met haar ketensamenwerkingspartners samen om innovatieve, duurzame oplossingen te bieden die mens en milieu beschermen en meervoudig waarde toevoegen.